

Υλικά:
1/2 κιλό Φασόλια bacaleco
3 κρεμμύδια ξερά
1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
1 μικρό ματσάκι άνηθο
Τσίπουρο bacaleco
2 κ.σ. μέλι bacaleco
1 χούφτα σταφίδες
2 κ.γ. κύμινο
2 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.γ. κουρκουμά
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα φασόλια από βραδύς, και το πρωί τα βράζουμε για 15-20 λεπτά στην κατσαρόλα αλλά να κρατάνε λίγο.Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε κάπου ζεστά καθώς και λίγο από το νερό που έβρασαν τα φασόλια.
Μετά κόβουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) σε φετούλες και τα σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε και τον άνηθο αλλά όχι μεγάλη ποσότητα γιατί έχει πολύ έντονο άρωμα. Και σβήνουμε με το τσίπουρο. Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα φασόλια και τα καρυκεύουμε με το κύμινο τον κουρκουμά τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο.
Τα προσθέτουμε στο τηγάνι που σωτάραμε τα κρεμμύδια και λίγο από το νερό που έβρασαν τα φασόλια.
Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και να ενωθούν οι γεύσεις και να δέσει η σαλτσούλα μας.
Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το μέλι και τις σταφίδες και ανακατεύουμε!