
της εβδομάδας
Υλικά:
Για να φτιάξετε ένα ατομικό φιλφέιγ θα χρειστείτε:
3/4 φλ. τσαγιού ρεβιθάλευρο bacaleco
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. μέλι Ανθέων bacaleco
αλάτι
1 κ.σ. ηλιέλαιο
1/2 φλυτζάνι νερό
Για τη γέμιση:
2 κ.σ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. καυτερή πάπρικα
φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε με τα υλικά του μιλφέιγ έναν σφιχτό χυλό και τηγανίζουνε σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί και εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη γέμιση. Στην συγκεκριμένη συνταγή μπορείτε να κάνετε ότι γέμιση θέλετε ανάλογα με τα υλικά που έχετε (να ψήσετε και να βάλετε ανάμεσα κολοκυθάκια και μελιτζάνες ή ντοματίνια μοτσαρέλα και βασιλικό ή οτι τραβάει η όρεξη σας).Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι προσθέτουμε τυρί κρέμα αλάτι πιπέρι πάπρικα καυτερη και γλυκιά και γεμίζουμε ενδιάμεσα τις τηγανίτες. Και το μιλφέιγ μας είναι έτοιμο.