
Η ΣΥΝΤΑΓΗ
της εβδομάδας
της εβδομάδας
Τηγανίτες με αλεύρι Ζέας και μέλι Ελάτης
Οι συνταγές σας
Από τον Χρήστη Μαρία Σιάχου
0 Σχόλια
Υλικά
200ml γάλα ή 200γρ γιαούρτι
1 αυγό
30ml ελαιόλαδο
1 βανίλια
1 κ.σ. μέλι Ανθέων bacaleco
120 γρ αλέυρι από δίκοκκο σιτάρι bacaleco
1 κ.σ. σόδα 1 κ.σ. βούτυρο
ξύσμα λεμονιού
Προετοιμασία 10΄
Διαδικασία Για Το Χυλό: Χτυπάμε το αυγό με τη βανίλια και προσθέτουμε το γάλα ή το γιαούρτι και το μέλι. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας να μην σβωλιάσει και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.Για πιο αφράτο μείγμα κοσκινίζουμε το αλεύρι πριν το βάλουμε στο χυλό. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε ελάχιστο βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά κουταλιά. Αφήνουμε τις τηγανίτες να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και σερβίρουμε ζεστές με μέλι ελάτης και καβουρδισμένο σουσάμι.